Recept
« Terug naar recepten
Visgehaktkoekjes met basmatirijst
PT30M
Visgehaktkoekjes met basmatirijst
Een heerlijk visgehaktkoekjes met basmatirijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
conimex
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visgehaktkoekjes met basmatirijst te bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maal de vis in een blender, zo fijn als gehakt. Voeg het ei, 1 theelepel sambal, de kotiander, 8 eetlepels kokos en 1 theelepel zout toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van het visgehakt 20 platte koekjes en laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast liggen. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in 4 minuten. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli met 2 theelepels sambal, 4 eetlepels kokos en wat zout 4 minuten. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.
Roos Reitsma zegt: