KookJij

Visgehaktkoekjes met basmatirijst

Een heerlijk visgehaktkoekjes met basmatirijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: conimex
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visgehaktkoekjes met basmatirijst te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Maal de vis in een blender, zo fijn als gehakt. Voeg het ei, 1 theelepel sambal, de kotiander, 8 eetlepels kokos en 1 theelepel zout toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van het visgehakt 20 platte koekjes en laat ze tenminste 10 minuten in de koelkast liggen. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes op een vrij laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar in 4 minuten. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli met 2 theelepels sambal, 4 eetlepels kokos en wat zout 4 minuten. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de wokrijst met broccoli op 4 borden en leg de viskoekjes erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Roos Reitsma

Roos Reitsma zegt:
Wok de broccoli met 2 theelepels sambal, 4 eetlepels kokos..mijn vraag is 4 eetlepels geraspte kokos? Of 4 kokos melk. Groetjes Roos