Recept
« Terug naar recepten
Vismousse met paprikacoulis
PT200M
Vismousse met paprikacoulis
Een heerlijk vismousse met paprikacoulis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vismousse met paprikacoulis te bereiden
1. Snij de zalm in stukjes. Doe ze in de blender of keukenmachine, samen met 2 dl room, het citroensap en een snuifje cayennepeper. Mix tot een gladde massa.
2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de wijn met 1 dl. visfumet in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof. Roer er de zalmcrème door.
3. Mix de heilbot fijn in de blender. Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren. Leg ze open op een schoon werkvlak. Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.
4. Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het visrolletje in. Vul bij met de rest van de zalmmousse. Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
5. Mix 5 paprika's met 1/2dl. visfumet en 1 dl. room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.
2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de wijn met 1 dl. visfumet in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem, van het vuur af, op in de warme vloeistof. Roer er de zalmcrème door.
3. Mix de heilbot fijn in de blender. Blancheer kort 4 grote spinaziebladeren. Leg ze open op een schoon werkvlak. Verdeel er overlangs de heilbot over en rol op.
4. Doe de helft van de zalmmousse in een kleine cakevorm (liefst van silicone) en leg er het visrolletje in. Vul bij met de rest van de zalmmousse. Zet ten minste 3 uur in de koelkast.
5. Mix 5 paprika's met 1/2dl. visfumet en 1 dl. room tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
6. Snij de opgesteven vismousse in plakjes en serveer met de paprikacoulis en veldsla.