Recept
« Terug naar recepten
Vispannetje van garnalen en zalm met wilde rijst
PT60M
Vispannetje van garnalen en zalm met wilde rijst
Een heerlijk visgerecht, zo zet je in een mum van tijd een feestelijk gerecht op tafel!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour market
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispannetje van garnalen en zalm met wilde rijst te bereiden
- Pel en snipper de sjalotten. Snij de zalmfilet in stukken van 2,5 cm op 2,5 cm. Hak de blaadjes van 1 dragontakje fijn. Fruit de sjalotten in de boter. Voeg de zalmstukken toe en bak 1 min langs elke kant. Haal de zalm uit de pan. Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de fijngehakte dragon toe en laat nog 3 min verder bakken.
- Spoel de rijst onder koud water. Laat uitlekken. Giet in een pot met 2 liter water en breng voorzichtig aan de kook. Laat 30 min koken tot de rijst gaar is. Laat uitlekken en hou warm. Los in een mengkom het maiszetmeel en het kerriepoeder op in de vloeibare room. Giet dit mengsel in de pan en verwarm tot het mengsel indikt. Kruid met peper en zout. Voeg de zalmstukken toe, haal van het vuur en dek af.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Pel de garnalen maar laat de staart eraan. Verdeel de zalm, de saus en de garnalen over vispannetjes. Zet 15 min in de oven. Haal uit de oven, versier met de verse dragon en dien onmiddellijk op met de wilde rijst.
Erwin Elens zegt: