Dien op met een beetje geprakt ei, grof gehakte kappertjes, mosterd en wat peterselie en kervel
(of in plaats van de mosterd een sausje met mierikswortel).
Recept
« Terug naar recepten
Vispaté
PT105M
Vispaté
Een heerlijk vispaté recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vispaté te bereiden
1).Maak in de keukenmachine een homogene gladde pasta van de vis, spek, sjalotten, lenteuitjes, knoflook, geraspte aardappel, 1 rauw ei, lenteuitje, Pernod, peper, zout en slagroom en zet deze massa 45 min. in een koud gedeelte van de ijskast weg.
2).Snipper de peterselie en de kervel, hak de kappertjes grof en prak het hard gekookte eitje
3).Doe de vismassa in de beboterde schotel en zet dit afgedekt in de magnetron gedurende 20 minuten op
400 Watt.
4).Haal de schotel er uit en laat deze iets afkoelen.
5).Stort de vispaté op een platte schotel en snijd in plakken.
2).Snipper de peterselie en de kervel, hak de kappertjes grof en prak het hard gekookte eitje
3).Doe de vismassa in de beboterde schotel en zet dit afgedekt in de magnetron gedurende 20 minuten op
400 Watt.
4).Haal de schotel er uit en laat deze iets afkoelen.
5).Stort de vispaté op een platte schotel en snijd in plakken.
Marjan Oosterwaal zegt: