Recept
« Terug naar recepten
Visschotel met ketjap en koriander
PT30M
Visschotel met ketjap en koriander
Een heerlijk visschotel met ketjap en koriander recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visschotel met ketjap en koriander te bereiden
Boen de citroen onder heet stromend water schoon.
Rasp de helft van de schil eraf en pers de citroen uit.
Roer een sausje van 2 el citroensap, 2 el olie, de gember en de ketjap.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bestrijk de visfilets rondom met het ketjapsausje en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de vis erin.
Bak de vis 8 minuten in het midden van de oven.
Roer intussen de room met de citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar.
Schenk het roommengsel over de vis en bak de vis in nog ca. 5 minuten gaar.
Strooi de koriander over de visschotel.
Lekker met rijst en gestoofde prei.
Rasp de helft van de schil eraf en pers de citroen uit.
Roer een sausje van 2 el citroensap, 2 el olie, de gember en de ketjap.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bestrijk de visfilets rondom met het ketjapsausje en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.
Vet een ovenschaal in met wat boter en leg de vis erin.
Bak de vis 8 minuten in het midden van de oven.
Roer intussen de room met de citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar.
Schenk het roommengsel over de vis en bak de vis in nog ca. 5 minuten gaar.
Strooi de koriander over de visschotel.
Lekker met rijst en gestoofde prei.