Mijn man Hans en ik eten dit bijna iedere zaterdagavond, meestal op deze manier, maar soms ook een andere variant, b.v. een wrap met zalmvulling, die ik dan in kleine plakjes snijd en ook op de sla leg.
Het is een makkelijke feestelijke maaltijd die ons veel plezier geeft, want tussendoor praten we over van alles en nog wat en ook..... drinken wij er een glas koude droge witte wijn bij. Het vult behoorlijk, maar mocht je nog trek hebben, is een kaasplankje met geitenkaas, camembert en roquefort met rode wijn nog een feestelijke aanvulling. Als we rond een uur of 9 klaar zijn, kijken we vaak nog een mooie film of serie die Hans op dvd heeft opgenomen. Kortom zo'n zaterdagavond met z'n tweetjes is zalig.
Recept
« Terug naar recepten
Visschotel
PT20M
Visschotel
Een heerlijk visschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Wij hebben het zelf zo bedacht.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visschotel te bereiden
Op de mooie schotel de salade verdelen en daarop de haringen in stukjes verdelen,
schaaltje met kaviaar in het midden.
De amuse glaasjes vullen met krabsalade waar je een beetje slablaadjes fijngesneden doorheen hebt gedaan.
De paling en de zalm ook mooi verdelen en op de zalm en haring wat fijngesneden uitjes doen.
Hier en daar een stukje tomaat en citroen leggen.
(zie ook de foto). Apart erbij geroosterd brood en boter.
schaaltje met kaviaar in het midden.
De amuse glaasjes vullen met krabsalade waar je een beetje slablaadjes fijngesneden doorheen hebt gedaan.
De paling en de zalm ook mooi verdelen en op de zalm en haring wat fijngesneden uitjes doen.
Hier en daar een stukje tomaat en citroen leggen.
(zie ook de foto). Apart erbij geroosterd brood en boter.