Recept
« Terug naar recepten
Vissoep gerookte vis met visbroodjes
PT30M
Vissoep gerookte vis met visbroodjes
Een heerlijk vissoep gerookte vis met visbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vissoep gerookte vis met visbroodjes te bereiden
De oven voorverwarmen op 200°C. De bladerdeeg ontdooien en de plakjes iets langer uitrollen. Een plak in de lengte beleggen met twee stukken paling. (50 gr. overhouden voor de soep) Het niet belegde deeg met een kwastje met water bestrijken en de tweede plak deeg erop drukken. De zalm op dezelfde wijze op een uitgerolde plak leggen en bestrooien met een beetje aromat en dille en ook afdekken met een tweede plak deeg. (25 gr. overhouden voor de soep) Alle bovenzijden bestrijken met koffiemelk waarin een beetje aromat is toegevoegd. In de oven gedurende ongeveer15 minuten bakken. (Beoordelen naar buitenzijde)
Intussen 1liter water aan de kook brengen. De visbouillontabletten oplossen in het water en sojasaus en dille toevoegen. De tuinerwtjes in de bouillon meekoken. Als laatste de gerookte paling (in reepjes gesneden) en de zalm (in blokjes gesneden) er bij doen. Het vuur uitzetten en de soep vijf minuutjes laten staan.
Intussen 1liter water aan de kook brengen. De visbouillontabletten oplossen in het water en sojasaus en dille toevoegen. De tuinerwtjes in de bouillon meekoken. Als laatste de gerookte paling (in reepjes gesneden) en de zalm (in blokjes gesneden) er bij doen. Het vuur uitzetten en de soep vijf minuutjes laten staan.