Recept
« Terug naar recepten
Vissoep
PT25M
Vissoep
Een heerlijk vissoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vissoep te bereiden
1. Breng de visfond aan de kook met de witte wijn, Noily prat en de saffraandraadjes. Doe er de prei, wortel en bleekselder bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel, of tot de groenten beetgaar zijn. Kruid naar smaak bij met peper uit de molen en zout.
2. Spoel de blokjes zalm en kabeljauw onder koud water. Dep ze goed droog. Kruid met peper en zout en bak 2 tot 3 minuten in een koekenpan, in een likje olie of wat boter.
3. Verdeel de visblokjes over diepe borden. Lepel er de hete soep bij. Werk af met verse dille (of venkelgroen). Serveer goed heet.
2. Spoel de blokjes zalm en kabeljauw onder koud water. Dep ze goed droog. Kruid met peper en zout en bak 2 tot 3 minuten in een koekenpan, in een likje olie of wat boter.
3. Verdeel de visblokjes over diepe borden. Lepel er de hete soep bij. Werk af met verse dille (of venkelgroen). Serveer goed heet.