DIEN OP: Verdeel het gerecht over 6 voorverwarmde diepe borden met rijst of pasta en geef er een frisse salade bij en partjes citroen
(In Portugal eet men het met stukken brood)
Recept
« Terug naar recepten
Visstoofpot Portugal (Eenpans CATAPLANA variant)
PT180M
Visstoofpot Portugal (Eenpans CATAPLANA variant)
Een heerlijk visstoofpot portugal (eenpans cataplana variant) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Geïnspireerd op een recept van René Pluijm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visstoofpot Portugal (Eenpans CATAPLANA variant) te bereiden
1).Marineer het varkensvlees en de kalfsmuis gedurende een 1/2 uur in de olijfolie-korianderblad-peper-zout.
2).Bak in de braadpan het spek en de choriza zachtjes uit en voeg daar bij de uien, knoflook, wortel, bleekselderij, 2 scherpe pepers en laurier toe. Laat de uien zacht en glazig worden. Dan het paprikapoeder er bij en de tijm. Laat even goed doorbakken en roer regelmatig.
3).Nu gaat de wijn er bij en 5 minuten later de tomaten uit blik en de gesneden tomaten met de lepels tomatenconcentraat. Weer met wat omroeren 5 minuten laten stoven.
4).Nu gaat het vlees er bij en de paprika's en eventueel nog een scheut wijn.
5).Deksel op de pan + extra gewichten op het deksel en 2 uur in een oven op 180°C zetten
6).Pan uit de oven halen. Controleren op gaarheid,
smaak en dikte en evt. aanpassingen maken.
Verdeel de garnalen en venusschelpen over het oppervlak en zet de pan weer 10 min. terug in de oven. Nogmaals controleren en weer 5 minuten in de oven zetten met de gewichten op het deksel.
2).Bak in de braadpan het spek en de choriza zachtjes uit en voeg daar bij de uien, knoflook, wortel, bleekselderij, 2 scherpe pepers en laurier toe. Laat de uien zacht en glazig worden. Dan het paprikapoeder er bij en de tijm. Laat even goed doorbakken en roer regelmatig.
3).Nu gaat de wijn er bij en 5 minuten later de tomaten uit blik en de gesneden tomaten met de lepels tomatenconcentraat. Weer met wat omroeren 5 minuten laten stoven.
4).Nu gaat het vlees er bij en de paprika's en eventueel nog een scheut wijn.
5).Deksel op de pan + extra gewichten op het deksel en 2 uur in een oven op 180°C zetten
6).Pan uit de oven halen. Controleren op gaarheid,
smaak en dikte en evt. aanpassingen maken.
Verdeel de garnalen en venusschelpen over het oppervlak en zet de pan weer 10 min. terug in de oven. Nogmaals controleren en weer 5 minuten in de oven zetten met de gewichten op het deksel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Bayla zegt:
funlobo zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A
Jos zegt:
Bedankt.
MVG
Jos.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
Jos zegt:
Bij opdienen staat 6 personen, wat is het nu?
MVG.
Jos.
Bayla zegt: