Meng wat mayonaise met groene kruiden.
Doe er wat limoensap bij.
Lepel deze saus rond de sneden visterrine.
Dien op met wat sla en enkele gepelde kerstomaatjes.
Recept
« Terug naar recepten
Visterrine
PT60M
Visterrine
Een heerlijk visterrine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marina Niemegeers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
gedeelteijk van smulweb
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Visterrine te bereiden
Laat de spinazie ontdooien en druk het vocht eruit.
Verwarm de oven op 180 gr.
Witte visfilets fijnmalen met 2 eieren.
75 g room bijvoegen.
Kruiden met peper en zout.
Doe hetzelfde met de zalmfilet.
Meng door de helft van de witte vismousse de spinazie.
Meng door de andere helft 2 eetlepels fijngehakte bieslook en 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Beboter een cakevorm.
Schep eerst de roze vismousse in de cakevorm, dan de groene en eindig met de witte.
Bak au bain-marie gedurende 45 min.
Laat afkoelen en plaats daarna een nacht in de frigo.
Verwarm de oven op 180 gr.
Witte visfilets fijnmalen met 2 eieren.
75 g room bijvoegen.
Kruiden met peper en zout.
Doe hetzelfde met de zalmfilet.
Meng door de helft van de witte vismousse de spinazie.
Meng door de andere helft 2 eetlepels fijngehakte bieslook en 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Beboter een cakevorm.
Schep eerst de roze vismousse in de cakevorm, dan de groene en eindig met de witte.
Bak au bain-marie gedurende 45 min.
Laat afkoelen en plaats daarna een nacht in de frigo.