Recept
« Terug naar recepten
Vitello tonnato
PT920M
Vitello tonnato
Een heerlijk vitello tonnato recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Danny Hoogeveen
Bereidingstijd:
920 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
698 kCal energie
47 Gram eiwit
51 Gram vet
9 Gram koolhydraten
47 Gram eiwit
51 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vitello tonnato te bereiden
1) Maak de uien schoon, maar pel ze niet. Spoel de selderij en de wortel af. Schrap de wortel. Snijd de wortel en selderij in stukken. Spoel het vlees af en dep het droog.
2) Kook het vlees met de groente, het laurierblad en een paar peperkorrels ca. 1,5 uur op laag vuur in 1,5 l water met zout.
3) Laat het vlees afkoelen. Leg het in een schaal en schenk de witte wijn erover. Voeg zoveel bouillon toe dat het vlees onderstaat. Zet de schaal afgedekt 12 uur in de koelkast.
4)Laat de tonijnuitlekken. Pureer de tonijn met de ansjovis (in de keukenmachine of met de mixer). Roer er olijfolie, citroensap en peper door, tot het mengsel even dik is als mayonaise.
5) Haal het vlees uit de marinade. Snijd het in dunne plakken en leg het op een schaal. Schep de saus erop en strooi de kappertjes erover. Dien het gerecht meteen op.
2) Kook het vlees met de groente, het laurierblad en een paar peperkorrels ca. 1,5 uur op laag vuur in 1,5 l water met zout.
3) Laat het vlees afkoelen. Leg het in een schaal en schenk de witte wijn erover. Voeg zoveel bouillon toe dat het vlees onderstaat. Zet de schaal afgedekt 12 uur in de koelkast.
4)Laat de tonijnuitlekken. Pureer de tonijn met de ansjovis (in de keukenmachine of met de mixer). Roer er olijfolie, citroensap en peper door, tot het mengsel even dik is als mayonaise.
5) Haal het vlees uit de marinade. Snijd het in dunne plakken en leg het op een schaal. Schep de saus erop en strooi de kappertjes erover. Dien het gerecht meteen op.