Recept
« Terug naar recepten
Vlaaien
PT45M
Vlaaien
Een heerlijk vlaaien recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Traktatie
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaaien te bereiden
Bodem
1.Voeg bloem, suiker, gist, melk, boter en het ei samen.
2.Kneed dit tot het volkomen glad is.
3.Laat het dan een half uur rijzen.
4.Neem ongeveer de helft van het deeg.
5.Rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
6.Bestrijk een vlaaivorm met boter.
7.Leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.
8.Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.
9.Laat het nu in de vorm een half uur rijzen.
10.Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.
Deksel
1.Rol de rest van het deeg uit en leg deze in ruitjespatroon op de vulling.
2.Bestrijk de vlaai lichtjes met een ei.
3.Bak ze in 15 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Aardbeienvlaai
1.Bereid de bodem zoals hierboven beschreven.
2.Bak de bodem in de oven.
3.Haal het uit de oven en doe er de aardbeien op.
4.Klop crème fraîche op met suiker.
5.Meng dit mengsel met 2 à 3 eieren voor de dikte.
6.Giet het over de vulling.
1.Voeg bloem, suiker, gist, melk, boter en het ei samen.
2.Kneed dit tot het volkomen glad is.
3.Laat het dan een half uur rijzen.
4.Neem ongeveer de helft van het deeg.
5.Rol dit deeg uit zodat het in de vlaaivorm past.
6.Bestrijk een vlaaivorm met boter.
7.Leg er het deeg in en prik de bodem op veel plaatsen in.
8.Rol met de deegroller het deeg weg dat over de rand van de vorm hangt.
9.Laat het nu in de vorm een half uur rijzen.
10.Het is nu gereed om gevuld en gebakken te worden.
Deksel
1.Rol de rest van het deeg uit en leg deze in ruitjespatroon op de vulling.
2.Bestrijk de vlaai lichtjes met een ei.
3.Bak ze in 15 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.
Aardbeienvlaai
1.Bereid de bodem zoals hierboven beschreven.
2.Bak de bodem in de oven.
3.Haal het uit de oven en doe er de aardbeien op.
4.Klop crème fraîche op met suiker.
5.Meng dit mengsel met 2 à 3 eieren voor de dikte.
6.Giet het over de vulling.
Louis zegt: