Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse kabeljauw
PT45M
Vlaamse kabeljauw
Een heerlijk vlaamse kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse kabeljauw te bereiden
Ontdooi de kabeljauwfilets en leg ze op een bord en bestrooi ze met peper en zout.Schil de uien en snijd deze in dunne ringen.Fruit de uiringen met de helft van de boter goudbruin.Vet een ovenvaste schaal in met wat boter en leg de vis erin.Leg de gefruite uien op de vis.Snijd de citroen in dunne plakjes en bedek daarmee de vis met uien.Giet de witte wijn erin en dek de schaal af en schuif hem in een vorverwarmde oven C200C) en laat de schotel 20 min.stoven.Haal de deksel eraf en bestrooi de bovenkant met paneermeel.Leg de overgebleven boter in klontjes erop en laat de bovenkant licht kleuren.Garneer met wat toefjes peterselie.
Lekker met aardappelpuree met doperwtjes.
Lekker met aardappelpuree met doperwtjes.