Recept
« Terug naar recepten
Vlaamse pot met kriekbier
PT110M
Vlaamse pot met kriekbier
Een heerlijk vlaamse pot met kriekbier recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlaamse pot met kriekbier te bereiden
Snijd de stooflappen in stukken.Pel en snipper de uien.Smelt de boter en bak het vlees al omscheppend aan.Voeg de uien aan het vlees toe en laat deze al roerend glazig worden.Voeg vervolgens de blaadjes laurier,tijm,kruidnagels en de basterdsuiker toe.Breng het op smaak met peper en zout.Schenk het bier langs de randen van de pan bij het vlees en laat het vlees half afgedekt ca.1 uur op een laag vuur stoven.Roer af en toe om om aanbakken te voorkomen.Ontkorst de boterham en besmeer deze met de mosterd en voeg dit toe aan het vlees (in blokjes snijden).Voeg indien nodig een beetje warm water aan het vlees toe.Laat het geheel onder regelmatig roeren nog ca.30 min.zachtjes stoven.Schep de uitgelekte kersen net voor het uitserveren door het stoofvlees.