Recept
« Terug naar recepten
Vlees: bereid rundvlees heerlijk op een pistolet of stokbrood
PT10M
Vlees: bereid rundvlees heerlijk op een pistolet of stokbrood
De worcestersaus wordt als smaakmaker gebruikt in gekookte en ongekookte gerechten, en vooral met rundvlees. In de Filipijnse keuken wordt hij vaak gebruikt als marinade, vooral bij varkensvlees. Het is een belangrijk ingrediënt in caesarsalade, filet americain, carpaccio en in de cocktail Bloody Mary.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vlees: bereid rundvlees heerlijk op een pistolet of stokbrood te bereiden
- Lenteuitjes in fijne ringen snijden, sjalotjes fijn snijden eveneens de augurken. Meng deze onder het rundsgehakt en voeg de sausen en kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
G van Hanja zegt:
En kan je dan het rouwe gehakt zo eten.
Groet Gerrit.
Anna Koudys zegt:
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Heerlijk! Al zou ik eerder tartaar gebruiken dan rundergehakt. Maar volgens mij bedoel jij ook tartaar, gezien je reactie. (gemalen steak)
Hilde Dumont zegt:
Hilde Dumont zegt:
Andalouse wordt gegeten bij bijvoorbeeld frieten of vlees. In de meeste Belgische snackbars heeft men andalouse; in Nederland is het wat moeilijker verkrijgbaar. Groetjes Hilde