Recept
« Terug naar recepten
Vleesbrood
PT120M
Vleesbrood
Een heerlijk vleesbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mamamia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vleesbrood te bereiden
Was de prei en snijd in grove ringen. Stoom de prei gedurende 15 min.Verwarm de oven voor op 180° C
Bekleed een ronde taartvorm met de ham en zorg ervoor dat de ham over de rand hangt zodat die later kan dichtgevouwen worden.
Mix de kipfilet en doe ze in een kom. Voeg de ui, de knoflook, de prei en de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Roer voorzichtig met een houten lepel.
Doe het mengsel in de vorm en strijk glad met een houten lepel. Bedek met de overhangende ham en leg er een reep aluminiumfolie over.
Plaats de schaal 1 uur en 20 min. "au bain-marie" in de oven. Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.
Dien lauwwarm of koud op.
Bekleed een ronde taartvorm met de ham en zorg ervoor dat de ham over de rand hangt zodat die later kan dichtgevouwen worden.
Mix de kipfilet en doe ze in een kom. Voeg de ui, de knoflook, de prei en de kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Roer voorzichtig met een houten lepel.
Doe het mengsel in de vorm en strijk glad met een houten lepel. Bedek met de overhangende ham en leg er een reep aluminiumfolie over.
Plaats de schaal 1 uur en 20 min. "au bain-marie" in de oven. Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm.
Dien lauwwarm of koud op.
Frans Verstraten zegt: