KookJij

VleesPasteitje I

Een luchtig stukje krokant gebakken bladerdeeg met een hartige vulling. Dat is zo ongeveer wat we bedoelen met een pasteitje. Ik heb het gevoel dat dit gerechtje weer vaker geserveerd wordt bij de borrel en bij de aanvang van een lunch of diner (souper).
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Snacks - Koud
  3. > Voorgerechten - Koud
  4. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe VleesPasteitje I te bereiden

  1. Doe de stukken aardappel, wortel, selderijknol, ui en knoflook in de kom van de blender en maak daarvan een homogene pasta.
  2. Bak in een grote anti-aanbak pan in een beetje olie het gehakt rul.
  3. Haal het gehakt uit de pan en bak in dezelfde pan de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
  4. Mix in een grote kom de groentepreu met het gehakt, de uien-knoflook, de peterselie, de erwten en maiskorrels, de ketjap, de Worcestershire saus en de kruiden goed door elkaar tot een homogene massa.
  5. Verdeel de vleesmassa in twaalven en de vellen bladerdeeg ook.
  6. Maak van elk 1/2 vel en elke portie gehakt-preu een pakketje.
  7. Bestrijk elk pakketje met geklutst ei en bestrooi met papaverzaadjes.
  8. Zet de 12 pakketje op een ovenschaal in de hete oven en kijk of ze na 30 minuten mooi gekleurd zijn en gaar genoeg om er uit te halen. Anders nog iets langer laten garen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst