Recept
« Terug naar recepten
vleestaart
PT60M
vleestaart
Een heerlijk vleestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe vleestaart te bereiden
Pel de uien fruit ze in wat olie en laat ze afkoelen.Breng nu het gehakt op smaak met zout,peper,ei,de afgekoelde uien en de in melk geweekte sneetjes brood(goed uitknijpen).Kruid het gehakt naar eigen smaak.Bak de lapjes spek in een koekenpan krokant.Meng ze door het gehakt,op 1 na,die is voor de garnering.Neem 1 springvorm en doe er de helft van het gehakt in.Bedek dat deel met paprikaringen,waarop de belegen kaas wordt gelegd.Daarna doe je de rest van het gehakt erop en drukt het stevig aan.Zet de oven op 225 graden en bak de vleestaart daarin gedurende 60 min.Als ze afgekoeld is garneren met het lapje spek en wat paprika.
annette zegt: