Recept
« Terug naar recepten
Volkorenbrood met pitten
PT210M
Volkorenbrood met pitten
Een heerlijk volkorenbrood met pitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nies tabbers
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Volkorenbrood met pitten te bereiden
Doe alle ingrediënten in een kom (behalve het zout)en meng met de mixer (deeghaken) tot een samenhangende bal, voeg dan het broodaroma of zout toe en meng nog even. Het deeg moet moet vochtig aanvoelen maar niet aan de wand van de kom blijven plakken. Doe wat olie in de kom en wentel het deeg er door zodat het helemaal met olie is bedekt niet te vet. Dek de kom af met folie en een theedoek en laat ongeveer 90 minuten rijzen of tot de hoeveelheid is verdubbeld. Druk het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het nogmaals met de hand even goed door. Druk plat tot de breedte van het broodbakblik en rol op. Vet het bakblik in met wat olie en leg het opgerolde deeg erin. Dek weer af en laat nog een uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 230°C en zet het brood erin. Laat ongeveer 50 minuten bakken (afhankelijk van de soort oven). Stort het broog uit en laat op een rooster afkoelen.