Recept
« Terug naar recepten
Voorgerecht van runderrookvlees
PT10M
Voorgerecht van runderrookvlees
Een heerlijk voorgerecht van runderrookvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
zelf bedacht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Voorgerecht van runderrookvlees te bereiden
-hak het ei fijn of prak met een vork
-maak een dressing met de mayonaise, olie, azijn en het zakje tuinkruidendressing, een beetje water toevoegen om de dressing "lopend" te maken (dat het als een dikke saus nog net van de lepel afloopt)
-roer het ei door de dressing
-leg op een (klein) bord plakjes runderrookvlees in een ring, leg ze zover mogelijk naar de rand toe, hou je vinger in het midden van iedere plak en leg ze zo neer, dan liggen ze mooi "golvend", laat de plakjes elkaar 2 milimeter overlappen
-leg in het midden een pluk van de botersla
-sprenkel met een soeplepel de dressing over het geheel, goed verdelen dat overal wat ligt
-bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas
-bestrooi met versgemalen peper
-maak een dressing met de mayonaise, olie, azijn en het zakje tuinkruidendressing, een beetje water toevoegen om de dressing "lopend" te maken (dat het als een dikke saus nog net van de lepel afloopt)
-roer het ei door de dressing
-leg op een (klein) bord plakjes runderrookvlees in een ring, leg ze zover mogelijk naar de rand toe, hou je vinger in het midden van iedere plak en leg ze zo neer, dan liggen ze mooi "golvend", laat de plakjes elkaar 2 milimeter overlappen
-leg in het midden een pluk van de botersla
-sprenkel met een soeplepel de dressing over het geheel, goed verdelen dat overal wat ligt
-bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas
-bestrooi met versgemalen peper
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Dit is natuurlijk een variant op carpaccio, maar toen ik het vorig jaar kerst voor 10 man moest maken (een tijd waarin carpaccio erg duur is) heb ik deze variant bedacht, die veel goedkoper is en (volgens mijn gasten) lekkerder als de standaard carpaccio!