Wijnkeuze:
Xarysel - Monastrell
Recept
« Terug naar recepten
Vreemde eend in de bijt
PT50M
Vreemde eend in de bijt
Een heerlijk vreemde eend in de bijt recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
In & om, voorjaar 2014 - De Limonadefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vreemde eend in de bijt te bereiden
Spoel de eendenbouten af en dep ze droog.
Bestrooi de eendenbouten met zout en rasp van de sinaasappel.
Laat het 4 uur marineren.
Spoel ze nogmaals af en dep ze droog.
Doe in een pan en zet ze onder met de olie en voeg de peper, citroengras en knoflook toe.
Verwarm het geheel tot 90 C.
Doe de deksel op de pan en zet het geheel in een oven van ongeveer 100 C.
Op deze manier heeft u de temperatuur het beste onder controle.
Het geheel heeft ongeveer 2 uur nodig om te garen.
Als de bouten gaar zijn moeten ze niet van het bot afvallen.
Haal de drumstick van het dijtje en pluk de drumstick, maak van het geplukte vlees een salade met de atjar.
Lak het dijtje met de hoisinsaus en plaats het geheel onder de warme grill.
Bestrooi met de gehakte bieslook en zout.
Gaar de groentes naar eigen inzicht en maak geheel compleet met bijpassende oosterse garnituurtjes.
Bestrooi de eendenbouten met zout en rasp van de sinaasappel.
Laat het 4 uur marineren.
Spoel ze nogmaals af en dep ze droog.
Doe in een pan en zet ze onder met de olie en voeg de peper, citroengras en knoflook toe.
Verwarm het geheel tot 90 C.
Doe de deksel op de pan en zet het geheel in een oven van ongeveer 100 C.
Op deze manier heeft u de temperatuur het beste onder controle.
Het geheel heeft ongeveer 2 uur nodig om te garen.
Als de bouten gaar zijn moeten ze niet van het bot afvallen.
Haal de drumstick van het dijtje en pluk de drumstick, maak van het geplukte vlees een salade met de atjar.
Lak het dijtje met de hoisinsaus en plaats het geheel onder de warme grill.
Bestrooi met de gehakte bieslook en zout.
Gaar de groentes naar eigen inzicht en maak geheel compleet met bijpassende oosterse garnituurtjes.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Volgens mij is de bereidingswijze niet correct; 50 minuten?
Groetjes,
Anna.
KookJij.
geert zegt: