Recept
« Terug naar recepten
Vroege aardbeientaart
PT40M
Vroege aardbeientaart
Een heerlijk vroege aardbeientaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vroege aardbeientaart te bereiden
Maak de vanille pudding klaar zoals op de verpakking, wel maar een halve liter melk gebruiken en 2 zakjes vanille suiker toevoegen. Bij de bloem en melk 1 ei mee losroeren. Laat goed afkoelen. Leg het bladerdeeg op de bloem bestoven taartvorm, prik er enkele gaatjes in. Vul met de afgekoelde pudding en dresseer de aardbeien erop. Laat 30 min bakken op 180graden en bestrijk de taart met gelatine siroop (een deel water en de zelfde hoeveelheid suiker laten inkoken). Nu nog een 10 tal min bakken en laten afkoelen in taartvorm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
karola zegt:
Hier in Frankrijk zeggen we Crème liquide voor oom en Chantilly voor slagroom.
Groetjes
Karola
derbyke zegt:
derbyke zegt:
karola zegt: