Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenbloem
PT75M
Vruchtenbloem
Een heerlijk vruchtenbloem recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtenbloem te bereiden
Pureer de lychees in de keukenmachine en druk ze door een zeef. Roer de helft van de crème fraîche erdoor. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze uit. Los ze op in het aanhangend water door dit even te verwarmen. Roer de gelatine door het lycheemengsel en vul hiermee de vormpjes. Laat opstijven in de koelkast. Maak de suikersiroop door 60 gram suiker op te lossen in 0,4 dl kokend water. Pureer de mango's in de keukenmachine en roer de afgekoelde suikersiroop, de likeur en de rest van de crème fraîche erdoor. Snijd de kiwi's en de aardbeien in plakjes. Stort elk vormpje op het midden van een bord. Giet de mangosaus eromheen. Leg de aardbeien en de kiwi's afwisselend rond de lycheecrème