Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenkruimeltaart
PT100M
Vruchtenkruimeltaart
Een heerlijk vruchtenkruimeltaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Vruchtenkruimeltaart te bereiden
1. Doe voor het korstdeeg de bloem en de suiker in een kom en kneed de boter er met uw vingers door. Voeg het water toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo uit dat het op de bodem van een springvorm met 24 cm past. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet de vorm nog 30 minuten in de koelkast.
3. Roer voor de vulling de suiker door de frambozen en de pruimen. Doe het mengsel in de springvorm.
4. Doe voor de kruimellaag de bloem in een kom en kneed de boter er met uw vingers door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de noten en de kaneel erdoor.
5. Strooi het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C goudbruin. Serveer de taart met slagroom of ijs.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo uit dat het op de bodem van een springvorm met 24 cm past. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet de vorm nog 30 minuten in de koelkast.
3. Roer voor de vulling de suiker door de frambozen en de pruimen. Doe het mengsel in de springvorm.
4. Doe voor de kruimellaag de bloem in een kom en kneed de boter er met uw vingers door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de noten en de kaneel erdoor.
5. Strooi het kruimeldeeg over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C goudbruin. Serveer de taart met slagroom of ijs.