KookJij

Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade

Een heerlijk vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade te bereiden

Leg de pannenkoeken op een plat bord of in een magnetronschaal. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht. Meng het sap door het vruchtenmengsel. Schep de sinaasappelrasp met de amandellikeur door de mar­melade. Verwarm de pannenkoeken 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt
(of in een hete koekenpan of iets langer in een voorverwarmde oven).
Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met de sinaasappelmarmelade en verdeel de vruchten erover. Rol ze op of vouw ze dubbel en serveer ze met poedersuiker.
Tip:
Ga eens uit van rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen.
Variatie:
Neem in plaats van sinaasappelmarmelade bosvruchtenjam met een scheutje bessenlikeur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst