Recept
« Terug naar recepten
Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade
PT20M
Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade
Een heerlijk vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vruchtenpannenkoek met sinaasappelmarmelade te bereiden
Leg de pannenkoeken op een plat bord of in een magnetronschaal. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht. Meng het sap door het vruchtenmengsel. Schep de sinaasappelrasp met de amandellikeur door de marmelade. Verwarm de pannenkoeken 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt
(of in een hete koekenpan of iets langer in een voorverwarmde oven).
Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met de sinaasappelmarmelade en verdeel de vruchten erover. Rol ze op of vouw ze dubbel en serveer ze met poedersuiker.
Tip:
Ga eens uit van rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen.
Variatie:
Neem in plaats van sinaasappelmarmelade bosvruchtenjam met een scheutje bessenlikeur.
(of in een hete koekenpan of iets langer in een voorverwarmde oven).
Bereiden:
Bestrijk de pannenkoeken met de sinaasappelmarmelade en verdeel de vruchten erover. Rol ze op of vouw ze dubbel en serveer ze met poedersuiker.
Tip:
Ga eens uit van rood fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen.
Variatie:
Neem in plaats van sinaasappelmarmelade bosvruchtenjam met een scheutje bessenlikeur.