KookJij

Vruchtentulband

Een heerlijk vruchtentulband recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vruchtentulband te bereiden

Vet de tulbandvorm in. Verwarm de oven voor. Breek de witte chocolade boven een beslagkom. Zet het in een pan met heet water en laat de chocolade net smelten (au bain marie). Neem de kom uit het waterbad, voeg boter toe en klop het met een mixer met garden zacht. Voeg 150 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en klop het mengsel wit en romig.

Splits de eieren. Roer de dooiers door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem en ½ zakje Backin boven de kom en roer het er snel door, met de mixer op de laagste stand. Maak de garden schoon. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf.

Roer ongeveer eenderde van het eiwitschuim door het beslag. Schep de vruchtjes en de rest van het eiwitschuim erop en spatel het er luchtig door. Vul de vorm met het beslag. Zet de vorm op het rooster net onder het midden van de oven en bak de tulband goudbruin en gaar.

U kunt controleren of de tulband gaar is door met een prikker in de tulband te prikken: komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Schakel de oven uit en laat de vorm 10 minuten in een geopende oven staan. Keer de tulband op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.

Smelt het glazuur volgens de aanwijzig op de zakjes. Verdeel het glazuur over de tulband. Versier de tulband daarna snel met Prinssenfantasie. Laat het glazuur opstijven.

Tip: versier de taart met kaarsjes voor een extra feestelijk geheel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Jasmin, deze tulband moet ongeveer 70 minuten op 160 graden gebakken worden. Groetjes Marijke
jasmin

jasmin zegt:
vraag! hier staat niet dat hoeveel minuten en hoeveel graden aub vertel mij ik wil graag deze bakken
kaatje

kaatje zegt:
VRAAGJE!
Ik heb geprobeerd een tulbandcace te maken in de oven, maar de onderkant waardie op moet komen te staan werd helemaal rond en bol, wat kan ik er aan doen om deze gewoon plat te houden?

Grüssen
Kaatje