KookJij

Vulling voor Loempia

Een heerlijk vulling voor loempia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vulling voor Loempia te bereiden

1).Bak de uien in de rijstolie tot ze glazig zien en doe de knoflook er bij en bak een minuut mee. Haal van het vuur.
2).Bak in een andere pan in de reuzel het varkensvlees gaar.
3).Voeg de inhoud van pan 1 toe aan het varkensvlees.
4).Voeg toe de gehakte remboeng, de prei, de uitjes en het
selderieblad (of platte peterselie) en roer dat lekker door elkaar.
5).Haal de pan van het vuur, roer nog even en roer dan de taugé er door.
6).Verdeel in 8 porties en rol met loempiavellen of dunne pannekoekjes hiermee 8 loempia's.
7).Deze loempia's gedurende 7 minuten frituren op 180 graden Celsius.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een loempia saus bij. (zie aldaar)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst