Recept
« Terug naar recepten
Vulling voor Loempia
PT60M
Vulling voor Loempia
Een heerlijk vulling voor loempia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vulling voor Loempia te bereiden
1).Bak de uien in de rijstolie tot ze glazig zien en doe de knoflook er bij en bak een minuut mee. Haal van het vuur.
2).Bak in een andere pan in de reuzel het varkensvlees gaar.
3).Voeg de inhoud van pan 1 toe aan het varkensvlees.
4).Voeg toe de gehakte remboeng, de prei, de uitjes en het
selderieblad (of platte peterselie) en roer dat lekker door elkaar.
5).Haal de pan van het vuur, roer nog even en roer dan de taugé er door.
6).Verdeel in 8 porties en rol met loempiavellen of dunne pannekoekjes hiermee 8 loempia's.
7).Deze loempia's gedurende 7 minuten frituren op 180 graden Celsius.
2).Bak in een andere pan in de reuzel het varkensvlees gaar.
3).Voeg de inhoud van pan 1 toe aan het varkensvlees.
4).Voeg toe de gehakte remboeng, de prei, de uitjes en het
selderieblad (of platte peterselie) en roer dat lekker door elkaar.
5).Haal de pan van het vuur, roer nog even en roer dan de taugé er door.
6).Verdeel in 8 porties en rol met loempiavellen of dunne pannekoekjes hiermee 8 loempia's.
7).Deze loempia's gedurende 7 minuten frituren op 180 graden Celsius.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een loempia saus bij. (zie aldaar)