Recept
« Terug naar recepten
Vuurwerksoep
PT60M
Vuurwerksoep
Een heerlijk vuurwerksoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
angelique
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vuurwerksoep te bereiden
Pel de uien en snijd ze fijn. Schrap de worteltjes en snijd ze klein. Verhit de boter en smoor de ui zachtjes glazig. Voeg de wortel en de kippenbouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze zachtjes doorkoken tot de wortel gaar is (30 minuten). Zeef de soep en pureer de vaste bestanddelen met een staafmixer. Meng de puree met de gezeefde soep. Voeg het sinaasappelsap toe en verwarm al roerende de soep. Maak de paprika schoon, snijd deze in blokjes en voeg ze op het laatste moment toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de soepkommen. Garneer met een lepel zure room en wat geraspte sinaasappelschil.