Tip:
Geen verse walnoten, geen probleem doe de gedroogde walnoten in een kom en overgiet deze met melk(3,5%)laat 12 uur op een koele plaats staan .Volgende dag de melk weggieten en de walnoten met keukenpapier droog maken alvorens verder te verwerken.
Recept
« Terug naar recepten
Walnootpesto
PT20M
Walnootpesto
Een heerlijk walnootpesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Noble House
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnootpesto te bereiden
Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje in een pan. Laat ze volledig afkoelen.
Doe de walnoten en de pijnboompitten in de keukenmachine of blender en mix alles tot de massa grof kruimelig is.
Hak de peterselie grof en ris de blaadjes van de tijm, voeg deze bij de notenmassa samen met de eetlepel azijn.
Blijf mixen en giet de olie in een dun straaltje erbij tot het geheel een smeuïge massa vormt.
Voeg naar eigen smaak een snuifje ongeraffineerd zeezout toe.
Doe de walnoten en de pijnboompitten in de keukenmachine of blender en mix alles tot de massa grof kruimelig is.
Hak de peterselie grof en ris de blaadjes van de tijm, voeg deze bij de notenmassa samen met de eetlepel azijn.
Blijf mixen en giet de olie in een dun straaltje erbij tot het geheel een smeuïge massa vormt.
Voeg naar eigen smaak een snuifje ongeraffineerd zeezout toe.
mdc zegt:
Bij verse is het wel meer gepeuter want de velletjes moeten eraf.De beloning is een heerlijke pesto.Probeer ook eens de andere variante met gedroogde walnoten zie kookverhaal.Veel succes en hartelijk dank :D
groetjes Martine