KookJij

Walnootpesto

Een heerlijk walnootpesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Noble House
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnootpesto te bereiden

Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje in een pan. Laat ze volledig afkoelen.
Doe de walnoten en de pijnboompitten in de keukenmachine of blender en mix alles tot de massa grof kruimelig is.
Hak de peterselie grof en ris de blaadjes van de tijm, voeg deze bij de notenmassa samen met de eetlepel azijn.
Blijf mixen en giet de olie in een dun straaltje erbij tot het geheel een smeuïge massa vormt.
Voeg naar eigen smaak een snuifje ongeraffineerd zeezout toe.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Tip:
Geen verse walnoten, geen probleem doe de gedroogde walnoten in een kom en overgiet deze met melk(3,5%)laat 12 uur op een koele plaats staan .Volgende dag de melk weggieten en de walnoten met keukenpapier droog maken alvorens verder te verwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mdc

mdc zegt:
Hallo Liske :)
Bij verse is het wel meer gepeuter want de velletjes moeten eraf.De beloning is een heerlijke pesto.Probeer ook eens de andere variante met gedroogde walnoten zie kookverhaal.Veel succes en hartelijk dank :D
groetjes Martine
liske

liske zegt:
Ik heb verse walnoten, maar de velletjes zijn nog erg bitter. Moeten deze eraf worden gepeuterd? Of kan ik ze beter eerst wat laten drogen zodat ze minder bitter zijn?