Recept
« Terug naar recepten
Walnoten-karamel taart
PT60M
Walnoten-karamel taart
Een heerlijk walnoten-karamel taart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Marieke - B. Kramer 090313
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Walnoten-karamel taart te bereiden
Doe de suiker met twee eetlepels water in de pan.
Smelt voor de vulling op een laag vuur in een steelpan tot de suiker egaal lichtbruin van kleur is (niet te ver want dan wordt de suiker bitter).
Doe er 1 eetlepel water bij en schenk, de pan al draaiend/walsend, in heel kleine beetjes de slagroom erbij, zo koelt en stolt de karamel niet te snel.
Je kunt beter niet roeren, dan krijg je een harde klont suiker die moeilijk weer oplost.
Meng de gehakte walnoten erdoor en schenk de massa op een beboterde schaal en laat afkoelen.
Maak van de basterdsuiker, bloem, zout en 1/2 ei een zanddeeg.
Druk de helft van het deeg uit in een boterkoekvorm met een klein opstaand randje.
Doe hier de vulling in.
De rest van het deeg uitrollen of platdrukken en hiermee de vulling afdekken.
Bestrijken met het overgebleven ½ ei en in een op 200° C voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin bakken.
PS: Ik heb de taart ook gemaakt met pecannoten.
Ook lekker, maar toch zijn verse walnoten favoriet.
Smelt voor de vulling op een laag vuur in een steelpan tot de suiker egaal lichtbruin van kleur is (niet te ver want dan wordt de suiker bitter).
Doe er 1 eetlepel water bij en schenk, de pan al draaiend/walsend, in heel kleine beetjes de slagroom erbij, zo koelt en stolt de karamel niet te snel.
Je kunt beter niet roeren, dan krijg je een harde klont suiker die moeilijk weer oplost.
Meng de gehakte walnoten erdoor en schenk de massa op een beboterde schaal en laat afkoelen.
Maak van de basterdsuiker, bloem, zout en 1/2 ei een zanddeeg.
Druk de helft van het deeg uit in een boterkoekvorm met een klein opstaand randje.
Doe hier de vulling in.
De rest van het deeg uitrollen of platdrukken en hiermee de vulling afdekken.
Bestrijken met het overgebleven ½ ei en in een op 200° C voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin bakken.
PS: Ik heb de taart ook gemaakt met pecannoten.
Ook lekker, maar toch zijn verse walnoten favoriet.
doriet zegt: