Recept
« Terug naar recepten
Warme aardappelsalade uit de oven
PT30M
Warme aardappelsalade uit de oven
Een heerlijk warme aardappelsalade uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme aardappelsalade uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schrob de aardappelen goed schoon, laat de schil erom zitten en snij ze in 4 stukken, de echt grote aardappelen kun je in 6 stukken snijden. Kook ze 5 minuten voor in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Leg ze in een ovenschaal.
Verhit de boter en bak hierin de ui en het spek. Voeg de knoflook, het selderijzout, de peper en de bloem toe en laat dit op zacht vuur 4 minuten meebakken.
Giet er het water bij en roer tot je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met de mosterd, azijn, suiker en zout. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken voor je de peterselie erdoor roert.
Meng de saus met de aardappelen. Bak de aardappelen in de oven mooi bruin in 35 tot 40 minuten.
Schrob de aardappelen goed schoon, laat de schil erom zitten en snij ze in 4 stukken, de echt grote aardappelen kun je in 6 stukken snijden. Kook ze 5 minuten voor in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Leg ze in een ovenschaal.
Verhit de boter en bak hierin de ui en het spek. Voeg de knoflook, het selderijzout, de peper en de bloem toe en laat dit op zacht vuur 4 minuten meebakken.
Giet er het water bij en roer tot je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met de mosterd, azijn, suiker en zout. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken voor je de peterselie erdoor roert.
Meng de saus met de aardappelen. Bak de aardappelen in de oven mooi bruin in 35 tot 40 minuten.
dymphy zegt:
Ziet er lekker uit ,dat ga ik ook uit proberen,ik zelf vind alle aardappelvariaten lekker,alleen gekookt is niet zo mijn smaak.