KookJij

Warme aardappelsalade uit de oven

Een heerlijk warme aardappelsalade uit de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Warme aardappelsalade uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schrob de aardappelen goed schoon, laat de schil erom zitten en snij ze in 4 stukken, de echt grote aardappelen kun je in 6 stukken snijden. Kook ze 5 minuten voor in licht gezouten water en laat ze uitlekken. Leg ze in een ovenschaal.

Verhit de boter en bak hierin de ui en het spek. Voeg de knoflook, het selderijzout, de peper en de bloem toe en laat dit op zacht vuur 4 minuten meebakken.

Giet er het water bij en roer tot je een gladde saus hebt. Breng de saus op smaak met de mosterd, azijn, suiker en zout. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken voor je de peterselie erdoor roert.

Meng de saus met de aardappelen. Bak de aardappelen in de oven mooi bruin in 35 tot 40 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dymphy

dymphy zegt:
Hallo Erwin.
Ziet er lekker uit ,dat ga ik ook uit proberen,ik zelf vind alle aardappelvariaten lekker,alleen gekookt is niet zo mijn smaak.