Recept
« Terug naar recepten
Warme appelpakketjes met appelsaus
PT40M
Warme appelpakketjes met appelsaus
Een heerlijk warme appelpakketjes met appelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme appelpakketjes met appelsaus te bereiden
Snijd de geschilde appels zonder de klokhuizen in blokjes en doe ze in een kom. Snijd de ontpitte dadels in blokjes en doe ze bij de appel. Verkruimel de koekjes en doe ze met de kruiden en de helft van de gesmolten boter in de kom. Schep alles goed door elkaar. Leg een velletje filodeeg op het werkvlak, schep een lepel van de vulling in het midden en bestrijk de lange deegranden met gesmolten boter. Vouw de lange kanten over de vulling. Bestrijk opnieuw met boter en vouw er voorzichtig pakketjes van. Bestrijk ze met boter en zet ze tot ze worden gebakken in de koelkast. Breng het appelsap voor de saus aan de kook en roer er de cognac en de honing door. Roer het aardappelmeel aan met het citroensap en bind daarmee de saus. Laat afkoelen.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de appelpakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en neem ze uit de oven. Verdeel de saus over de borden en leg er de warme appelpakketjes naast. Bestrooi de borden met poedersuiker en garneer met een groen takje munt of citroenmelisse. Schep er desgewenst een bolletje vanille-ijs bij.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de appelpakketjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in circa 10 minuten goudbruin en neem ze uit de oven. Verdeel de saus over de borden en leg er de warme appelpakketjes naast. Bestrooi de borden met poedersuiker en garneer met een groen takje munt of citroenmelisse. Schep er desgewenst een bolletje vanille-ijs bij.