Recept
« Terug naar recepten
Warme bananen met pistache-kruimellaag(zie opm)
PT30M
Warme bananen met pistache-kruimellaag(zie opm)
Een heerlijk warme bananen met pistache-kruimellaag(zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme bananen met pistache-kruimellaag(zie opm) te bereiden
Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord. Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik. Bak ze 4-5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn - niet langer omdat de bananen dan zullen smelten. Houd ze warm.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met twee eetlepels honing tot een glad geheel. Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over vier voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met twee eetlepels honing tot een glad geheel. Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over vier voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.
bertal zegt:
Dat hoeft niet, ze mogen ook maar 4-5 min in de oven.
succes.:);)
m.v.g. Bert Allers