Recept
« Terug naar recepten
Warme groene asperges met rozemarijndressing
PT40M
Warme groene asperges met rozemarijndressing
Een heerlijk warme groene asperges met rozemarijndressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ccr
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme groene asperges met rozemarijndressing te bereiden
Verwarm de olie met de rozemarijn 15 minuten op een klein vuur. Let erop dat de olie niet te heet wordt! Verwijder de rozemarijn en laat de olie afkoelen. Vermeng de olie met de balsamico-azijn en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Breng een pan met water en azijn tegen het kookpunt. Pocheer hier de eieren in tot het wit gestold is. Dompel het gepocheerde ei in schoon water om de azijnsmaak kwijt te raken.
Blancheer tegelijkertijd de groene asperges in ruim kokend water. Ze moeten knapperig blijven. Laat de asperges even uitlekken.
Snijd de bieslook zeer fijn en “paneer”de eieren voorzichtig met de bieslook.
Serveren:
Verdeel de asperges over de warme borden en sprenkel de dressing er over.
Leg de eieren op de asperges en serveer het gerecht direct.
Breng een pan met water en azijn tegen het kookpunt. Pocheer hier de eieren in tot het wit gestold is. Dompel het gepocheerde ei in schoon water om de azijnsmaak kwijt te raken.
Blancheer tegelijkertijd de groene asperges in ruim kokend water. Ze moeten knapperig blijven. Laat de asperges even uitlekken.
Snijd de bieslook zeer fijn en “paneer”de eieren voorzichtig met de bieslook.
Serveren:
Verdeel de asperges over de warme borden en sprenkel de dressing er over.
Leg de eieren op de asperges en serveer het gerecht direct.