Recept
« Terug naar recepten
Warme kaastaartjes
PT30M
Warme kaastaartjes
Een heerlijk warme kaastaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme kaastaartjes te bereiden
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Snijd ze in vieren. Bekleed met het deeg 12 hoge ronde bakvormpjes (ca. 5 cm diameter). Laat de puntjes uitsteken. Prik met een vork gaatjes inde deegbodempjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in vieren, de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika in kleine stukjes. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de stukjes paprika zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de uiringetjes en de champignons toe en roerbak op een hoog vuur alles nog ca. 3 minuten.
Neem de pan van het vuur en meng de blokjes kip en de kaas met de gebakken groenten. Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel in de met deeg beklede vormpjes en bak de kaastaartjes gaar en goudbruin in ca. 20 minuten.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien. Snijd ze in vieren. Bekleed met het deeg 12 hoge ronde bakvormpjes (ca. 5 cm diameter). Laat de puntjes uitsteken. Prik met een vork gaatjes inde deegbodempjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in vieren, de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika in kleine stukjes. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de stukjes paprika zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de uiringetjes en de champignons toe en roerbak op een hoog vuur alles nog ca. 3 minuten.
Neem de pan van het vuur en meng de blokjes kip en de kaas met de gebakken groenten. Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel in de met deeg beklede vormpjes en bak de kaastaartjes gaar en goudbruin in ca. 20 minuten.
martin zegt: