Recept
« Terug naar recepten
Warme prei met mosterd en walnoten
PT15M
Warme prei met mosterd en walnoten
Een heerlijk warme prei met mosterd en walnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme prei met mosterd en walnoten te bereiden
Kook de prei gaar in ruim water met zout. Roer intussen voor de vinaigrette de mosterd los met de azijn, peper en zout. Meng al roerend de 2 soorten olie erdoor. Proef en breng op smaak. Knijp de preitjes een beetje uit en leg ze op een platte schaal, snij dikkere preistronken evt in de lengte door midden. Giet de vinaigrette erover heen en garneer met de walnoten en peterselie. Serveer de salade liefst lauw, met knapperig brood en lichte rode wijn.
derbyke zegt: