De opgegeven calorieën etc. zijn per glas.
Het recept geeft 56 calorieën suiker met de basterdsuiker.
Ik gebruik zoetstof in poedervorm. Die voeg ik toe vlak nadat ik de wijn in de glazen heb gedaan.
Recept
« Terug naar recepten
Warme wijn (licht)
PT20M
Warme wijn (licht)
Een heerlijk warme wijn (licht) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 a 7 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Overig
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
131 kCal energie
15 Gram koolhydraten
15 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De lekkerste recepten uit de gezonde keuken (Reader's Digest)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Warme wijn (licht) te bereiden
De wijn in de pan doen met de basterdsuiker + kaneelstokjes + peperkorrels + kruidnagels + sinaasappelschil en breng het geheel aan de kook.
Draai dan het vuur laag, leg het deksel op de pan en hou de wijn tegen de kook aan ± 10 à 15 minuten.
Schenk dan de wijn door een zeef in de glazen en versier elk glas met een schijf sinaasappel. Drink de wijn goed heet.
Draai dan het vuur laag, leg het deksel op de pan en hou de wijn tegen de kook aan ± 10 à 15 minuten.
Schenk dan de wijn door een zeef in de glazen en versier elk glas met een schijf sinaasappel. Drink de wijn goed heet.