Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi van kip
PT80M
Waterzooi van kip
Een heerlijk waterzooi van kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
phoebe halliwell
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
gevogelte/ soepen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterzooi van kip te bereiden
Verdeel de kip in minstens 8 stukken en wrijf deze in met weinig zout en peper. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en leg prei, wortel en bleekselderij erin. Leg daarom de stukken kip en laat het geheel met de deksel op de pan een kwartier stoven. Houd het vuur laag, want kip en groenten mogen niet gaan bakken. Leg er de takjes peterselie bij en giet de
hete kippebouillon erop. Laat de soep ruim een uur zachtjes trekken. Roer de eierdooiers los met enkele lepels van de hete bouillon en roer het mengsel vervolgens door de rest van de soep. Laat de soep hierna niet meer koken.
Verdeel kip en groenten over 4 borden en giet de bouillon erbij. Indien gewenst kan het kippevlees eerst van de botjes worden genomen.
hete kippebouillon erop. Laat de soep ruim een uur zachtjes trekken. Roer de eierdooiers los met enkele lepels van de hete bouillon en roer het mengsel vervolgens door de rest van de soep. Laat de soep hierna niet meer koken.
Verdeel kip en groenten over 4 borden en giet de bouillon erbij. Indien gewenst kan het kippevlees eerst van de botjes worden genomen.