Recept
« Terug naar recepten
Waterzooi van kip
PT65M
Waterzooi van kip
Een heerlijk waterzooi van kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Waterzooi van kip te bereiden
1. Bak de gekruide kip rondom aan in de helft van de geklaarde boter. Haal uit de pan.
2. Fruit in dezelfde pan de sjalot glazig. Doe er de knoflook bij. Voeg er de kip aan toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 40 minuten stoven onder deksel.
3. Stoof het witloof kort aan in de rest van de geklaarde boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karameliseren. Voeg er het citroensap en een half kopje water aan toe. Laat 10 minuten stoven onder deksel.
4. Schep het witloof met een schuimspaan uit het stoofvocht bij de kip.
5. Klop de eierdooiers los met de room, de peterselie, peper en zout. Leng aan met 1 pollepel van de bouillon. Roer goed glad en doe alles weer bij de kip. Roer voorzichtig om en laat nog 5 minuten onafgedekt goed doorwarmen. Kruid met peper en zout en serveer zo heet mogelijk.
6. Lekker met gekookte aardappelen.
2. Fruit in dezelfde pan de sjalot glazig. Doe er de knoflook bij. Voeg er de kip aan toe. Blus met de bouillon. Dek af en laat 40 minuten stoven onder deksel.
3. Stoof het witloof kort aan in de rest van de geklaarde boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karameliseren. Voeg er het citroensap en een half kopje water aan toe. Laat 10 minuten stoven onder deksel.
4. Schep het witloof met een schuimspaan uit het stoofvocht bij de kip.
5. Klop de eierdooiers los met de room, de peterselie, peper en zout. Leng aan met 1 pollepel van de bouillon. Roer goed glad en doe alles weer bij de kip. Roer voorzichtig om en laat nog 5 minuten onafgedekt goed doorwarmen. Kruid met peper en zout en serveer zo heet mogelijk.
6. Lekker met gekookte aardappelen.
jacques joosten zegt: