KookJij

Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel

Een heerlijk waterzooi van kipfilet met mechelse asperges en kervel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel te bereiden

Kook de kipfilets gedurende 10 tot 12 minuten gaar in de bouillon. Schil de asperges grondig en kook ze gaar in ruim gezouten water.
Leg de tomaten een paar tellen in kokend water, spoel ze koud en trek het velletje eraf. Snijd ze in vieren, verwijder de pitten, en snijd het tomatenvlees in blokjes. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Breng 3/4 van de bouillon aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook. Klop er de boter onder en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de gekookte asperges in stukjes van 5 cm en voeg ze toe aan de saus, samen met de gehakte kervel en de blokjes tomaat.
Serveer de waterzooi in diepe borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst