Recept
« Terug naar recepten
West-Afrikaanse pindastoofschotel
PT60M
West-Afrikaanse pindastoofschotel
Een heerlijk west-afrikaanse pindastoofschotel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
westher.home.xs4all.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe West-Afrikaanse pindastoofschotel te bereiden
Kook de zoete aardappels tot ze net gaar zijn.
Verhit ondertussen de olie en fruit knoflook met gember en de rest van de kruiden.
Voeg na 1 minuut de ui toe.
Voeg na een paar minuten tomaat, aubergine en groentebouillon toe.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen en voeg courgette en paprika toe.
Laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Giet de aardappels af, stamp ze een beetje en voeg ze toe aan de stoofschotel.
Voeg tomatensap en pindakaas toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Serveren met rijst en schijven ananas of banaan.
Verhit ondertussen de olie en fruit knoflook met gember en de rest van de kruiden.
Voeg na 1 minuut de ui toe.
Voeg na een paar minuten tomaat, aubergine en groentebouillon toe.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen en voeg courgette en paprika toe.
Laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Giet de aardappels af, stamp ze een beetje en voeg ze toe aan de stoofschotel.
Voeg tomatensap en pindakaas toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Serveren met rijst en schijven ananas of banaan.
klazina zegt: