KookJij

West-Afrikaanse pindastoofschotel

Een heerlijk west-afrikaanse pindastoofschotel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Bataat
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe West-Afrikaanse pindastoofschotel te bereiden

Kook de zoete aardappels tot ze net gaar zijn.
Verhit ondertussen de olie en fruit knoflook met gember en de rest van de kruiden.
Voeg na 1 minuut de ui toe.
Voeg na een paar minuten tomaat, aubergine en groentebouillon toe.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen en voeg courgette en paprika toe.
Laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Giet de aardappels af, stamp ze een beetje en voeg ze toe aan de stoofschotel.
Voeg tomatensap en pindakaas toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Serveren met rijst en schijven ananas of banaan.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

klazina

klazina zegt:
Heb veel pindastoofschotel gegeten:p,Heerlijk! Klaargemaakt door iemand uit S.Leone,waar het ook veel gegeten wordt.