Recept
« Terug naar recepten
Westafrikaanse Domoda
PT160M
Westafrikaanse Domoda
Een heerlijk westafrikaanse domoda recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
160 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen creatie....opgedaan tijdens vakantie.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Westafrikaanse Domoda te bereiden
Doe de olie in de pan en verhit dit.
Frituur de in grove stukken gesneden aardappels kort in de olie en haal ze er daarna weer uit. Frituur dan de grof gesneden ui, champignons, paprika, wortel en de geperste knoflook ook kort in de olie. Haal ook dit weer uit de pan.
Snijdt het rundvlees in grove stukken en doe dit ook in de olie en bak dit even aan.
Doe alles wat gefrituurd is terug in de pan bij het vlees.
Voeg dan de tomatenblokjes toe, de cayennepeper, wat paprikapoeder, de Spaanse- en de Madame Jeanette pepers, een stuk laoswortel en de gemberwortel.
Voeg ook de kippenpoten toe.
Roer alles een beetje door elkaar en voeg dan zoveel bouillon toe dat alles net onder het vocht staat.
Laat dit geheel ongeveer een 1,5 tot 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door de pan.
Voeg na ongeveer 1 uur de kouseband (of de sperziebonen) toe en de grof gesneden witte kool.
Bak als laatste de visfilet in een koekenpan met wat olie totdat deze gaar is.
Kook witte rijst met een droge korrel.
Als alles klaar is, neem je een hele grote -liefst diepe- schaal en doe daar eerst een laag rijst in. Daar bovenop komt alles uit de braadpan met niet te veel vocht erbij.
Tot slot leg je de gebakken visfilets er weer bovenop.
Serveer er de grof gesneden citroenen of limoenen bij om de vis ermee te kunnen besprenkelen.
Frituur de in grove stukken gesneden aardappels kort in de olie en haal ze er daarna weer uit. Frituur dan de grof gesneden ui, champignons, paprika, wortel en de geperste knoflook ook kort in de olie. Haal ook dit weer uit de pan.
Snijdt het rundvlees in grove stukken en doe dit ook in de olie en bak dit even aan.
Doe alles wat gefrituurd is terug in de pan bij het vlees.
Voeg dan de tomatenblokjes toe, de cayennepeper, wat paprikapoeder, de Spaanse- en de Madame Jeanette pepers, een stuk laoswortel en de gemberwortel.
Voeg ook de kippenpoten toe.
Roer alles een beetje door elkaar en voeg dan zoveel bouillon toe dat alles net onder het vocht staat.
Laat dit geheel ongeveer een 1,5 tot 2 uur pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door de pan.
Voeg na ongeveer 1 uur de kouseband (of de sperziebonen) toe en de grof gesneden witte kool.
Bak als laatste de visfilet in een koekenpan met wat olie totdat deze gaar is.
Kook witte rijst met een droge korrel.
Als alles klaar is, neem je een hele grote -liefst diepe- schaal en doe daar eerst een laag rijst in. Daar bovenop komt alles uit de braadpan met niet te veel vocht erbij.
Tot slot leg je de gebakken visfilets er weer bovenop.
Serveer er de grof gesneden citroenen of limoenen bij om de vis ermee te kunnen besprenkelen.
Mijn kookverhaal (Ron Docter)
Tijdens mijn vakantie in West-Afrika heb ik dit gerecht gegeten op hun eigenwijze wijze. Ik heb dit in mijn hoofd opgeslagen en heb dit thuis dus al verschillende keen gemaakt.
Bart zegt: