Recept
« Terug naar recepten
Whiskycrème mousse
PT20M
Whiskycrème mousse
Een heerlijk whiskycrème mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Whiskycrème mousse te bereiden
Het gelatineblaadje wellen in koud water. De slagroom stijf kloppen. Whiskycrème in een schaaltje doen en verhitten (magnetron). Niet laten koken, de drank hoeft alleen maar goed warm te zijn. Het gelatineblaadje in de warme drank laten smelten en goed doorroeren. Een beetje slagroom erbij doen en daarna alle whiskycrème bij de slagroom voegen. Goed doorspatelen zodat alles volledig vermengt. Overdoen in 4 timbaalvormpjes (of eventueel kleine puddingvormpjes) en deze in de koelkast laten opstijven (minimaal ½ uur)
Voor het opdienen de timbaaltjes even in goed warm water houden en ze lossen op bordjes. Een beetje van de chocolade afschaven (met de kaasschaaf) boven het torentje. De rest van de chocolade samen met de melk verhitten in de magnetron en goed mengen. Druppels naast het torentje laten vallen.
Voor het opdienen de timbaaltjes even in goed warm water houden en ze lossen op bordjes. Een beetje van de chocolade afschaven (met de kaasschaaf) boven het torentje. De rest van de chocolade samen met de melk verhitten in de magnetron en goed mengen. Druppels naast het torentje laten vallen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
AMSLA zegt:
enilorac zegt:
Groetjes, Enilorac
Tania zegt:
@amsla, Eerst de slagroom kloppen en dan pas de drank met de opgeloste gelatine erbij doen.
succes, Tania