Recept
« Terug naar recepten
Wijn-Speklappen
PT100M
Wijn-Speklappen
Een heerlijk wijn-speklappen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
FAMILIE SMOKEY
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijn-Speklappen te bereiden
De speklappen inleggen in de ¼ liter witte wijn waar de 4 kruidnagels het blaadje laurier en de 7 jeneverbessen al gekeusd in toegevoegd zijn.
± een 1 uur laten marineren op een koele plek.
Dan de speklappen eruit halen en even droogdeppen.
De eetlepel stroop mengen met de mespunt gemalen rozemarijn, ½ theelepel zwarte peper en de mespunt gemalen rozemarijn.
Dit mengsel uitsmeren over de speklappen. Deze hierna zacht aangaren om ze de laatste minuten naar believen af te grillen.
± een 1 uur laten marineren op een koele plek.
Dan de speklappen eruit halen en even droogdeppen.
De eetlepel stroop mengen met de mespunt gemalen rozemarijn, ½ theelepel zwarte peper en de mespunt gemalen rozemarijn.
Dit mengsel uitsmeren over de speklappen. Deze hierna zacht aangaren om ze de laatste minuten naar believen af te grillen.
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
dit recept is al zolang ik mij kan herrinneren in mijn familie
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
G.I.Steensma zegt:
smokey zegt:
smokey zegt: