Recept
« Terug naar recepten
Wijnbladeren gevuld
PT45M
Wijnbladeren gevuld
Een heerlijk wijnbladeren gevuld recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijnbladeren gevuld te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de ovenschaal in. Bereidingswijze: Verhit de olie en bak het gehakt, de pijnboompitten en de ui 5 minuten tot het vlees bruin is. Roer de koriander, komijn en de tomatenpuree erdoor. Het geheel ca. 3 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De wijnbladeren met de glimmende kant naar beneden op het werkvlak leggen. Met een lepel iets van de vulling op elk blad doen en oprollen. De rolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal leggen. Voor de saus de tomaten, de bouillon en de suiker mengen en over de wijnbladrolletjes gieten. Afgedekt in de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met een paprikasalade.
jvandenoever zegt: