KookJij

Wijnbladeren gevuld

Een heerlijk wijnbladeren gevuld recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wijnbladeren gevuld te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet de ovenschaal in. Bereidingswijze: Verhit de olie en bak het gehakt, de pijnboompitten en de ui 5 minuten tot het vlees bruin is. Roer de koriander, komijn en de tomatenpuree erdoor. Het geheel ca. 3 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De wijnbladeren met de glimmende kant naar beneden op het werkvlak leggen. Met een lepel iets van de vulling op elk blad doen en oprollen. De rolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal leggen. Voor de saus de tomaten, de bouillon en de suiker mengen en over de wijnbladrolletjes gieten. Afgedekt in de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met een paprikasalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jvandenoever

jvandenoever zegt:
Ik eet de wijnbladeren wel mee, maar als jij het met koolbladeren wil eten kan dan ook.
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
MOETEN de druivenbladeren meegegeten worden? Bij Dolma's vind ik het niet lekker; het zal met koolbladeren wél anders zijn, zo lust ik het wel.;)