Recept
« Terug naar recepten
Wijngaardslakken Met Kruidenboter
PT25M
Wijngaardslakken Met Kruidenboter
Een heerlijk wijngaardslakken met kruidenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
23
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijngaardslakken Met Kruidenboter te bereiden
Receptuur voor 24 slakken. Hak 1 sjalotje, 1 teen knoflook, handvol bladpeterselie zeer fijn en meng dit met grofgemalen zout en peper naar smaak en 1 tl marc de bourgogne of cognac door 200 g zachte boter. Doe wat boter in het slakkenhuis, gevolgd door de slak en smeer de opening royaal dicht met boter. Verwarm de slakkenhuizen zo'n 10 minuten in een over van 200 g. De boter moet bruisen, maar niet bruin worden. Serveer met afbreekbrood of stokbrood.