Recept
« Terug naar recepten
Wijnrisotto met kip
PT45M
Wijnrisotto met kip
Een heerlijk wijnrisotto met kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wijnrisotto met kip te bereiden
Was de rijst en laat deze goed uitlekken.Schil en snipper de ui.Bak de rijst en de ui in de olie (4 eetlepels) tot de ui als de rijst glazig is geworden.Bestrooi de rijst met zout.verwarm de wijn en de bouillon en giet deze bij de rijst en breng het alroerend aan de kook.Laat de rijst op een zacht vuur,onder af en toe omscheppend,gaar worden.Snijd in die tijd de kipfilet in reepjes.Bestrooi ze met peper en zout en bak ze al omscheppend in de olie ( 2 eetlepels) in 5 min.bruin en gaar.Schep de kip en de parmezaanse kaas voorzichtig door de risotto.
Eet er een gemengde salade bij.
Eet er een gemengde salade bij.