Recept
« Terug naar recepten
Wild zwijnskotelet met rozijnen
PT45M
Wild zwijnskotelet met rozijnen
Een heerlijk wild zwijnskotelet met rozijnen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
wild gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wild zwijnskotelet met rozijnen te bereiden
Tip:
Voeg 2 schijven ananas in stukjes toe en vervang port door sinaasappelsap.
Wel de rozijnen in het sinaasappelsap met de port. Verwarm 15 gr. boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden sjalotjes. Voeg de rozijnen met het vocht toe en breng het geheel aan de kook. Kook dit in tot de helft en voeg dan 15 gr. koude boter in klontjes toe. Maak dit mengsel op smaak af met zout en peper. Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de wild zwijnskoteletten aan beide zijden bruin (reken ca. 8-10 minuten aan iedere kant). Leg de wild zwijnskoteletten op een verwarmde schaal en geef de saus er apart bij.
Serveertip: Gebakken wild zwijnskoteletten met spruitjes en gekookte aardappelen.
Voeg 2 schijven ananas in stukjes toe en vervang port door sinaasappelsap.
Wel de rozijnen in het sinaasappelsap met de port. Verwarm 15 gr. boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden sjalotjes. Voeg de rozijnen met het vocht toe en breng het geheel aan de kook. Kook dit in tot de helft en voeg dan 15 gr. koude boter in klontjes toe. Maak dit mengsel op smaak af met zout en peper. Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de wild zwijnskoteletten aan beide zijden bruin (reken ca. 8-10 minuten aan iedere kant). Leg de wild zwijnskoteletten op een verwarmde schaal en geef de saus er apart bij.
Serveertip: Gebakken wild zwijnskoteletten met spruitjes en gekookte aardappelen.