Ik heb geen ananas erdoor gedaan, volgens mij zou de smaak overheersen en niet de venkel.
De venkel heb ik minder dan 10 minuten meegekookt, het was nog lekker knapperig. Proef dus zelf wat je beter vindt.
Recept
« Terug naar recepten
Wilde en witte rijst met venkel
PT20M
Wilde en witte rijst met venkel
Een heerlijk wilde en witte rijst met venkel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groente. Snelle recepten.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wilde en witte rijst met venkel te bereiden
1. De boter in de pan verhitten en de bosuiringetjes hierin heel kort fruiten.
2. Doe de rijst ook in de pan en bak die al roerend ± 3 minuten.
3. Giet dan de groentebouillon bij de rijst en de bosuiringetjes en breng dit aan de kook.
4. Draai het vuur lager en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes koken. Zo nu en dan roeren.
5. Ondertussen de venkel schoonmaken, lelijke plekken verwijderen en ook de stronken en de dikke onderkant. Het fijne groen niet weggooien.
6. De venkel in 4en snijden en daarna in repen. Het fijne groen fijnhakken.
7.Na 20 minuten de rijst proeven. Bij mij was het iets te droog en heb ik wat kokend water bij moeten doen.
8. Als de rijst ongeveer goed is de venkel erbij, met het fijne groen. Laat de venkel dan nog 8 à 10 minuten meekoken. Zorg ervoor dat het geheel niet te droog is, anders nog wat kokend water (niet teveel tegelijk) of wat hete bouillon erbij gieten.
(indien je ananas erdoor wilt, kun je die na die 10 minuten erdoor mengen. (zie kookverhaal)
9. Breng het gerecht op smaak met gember, komijn en soja.
2. Doe de rijst ook in de pan en bak die al roerend ± 3 minuten.
3. Giet dan de groentebouillon bij de rijst en de bosuiringetjes en breng dit aan de kook.
4. Draai het vuur lager en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes koken. Zo nu en dan roeren.
5. Ondertussen de venkel schoonmaken, lelijke plekken verwijderen en ook de stronken en de dikke onderkant. Het fijne groen niet weggooien.
6. De venkel in 4en snijden en daarna in repen. Het fijne groen fijnhakken.
7.Na 20 minuten de rijst proeven. Bij mij was het iets te droog en heb ik wat kokend water bij moeten doen.
8. Als de rijst ongeveer goed is de venkel erbij, met het fijne groen. Laat de venkel dan nog 8 à 10 minuten meekoken. Zorg ervoor dat het geheel niet te droog is, anders nog wat kokend water (niet teveel tegelijk) of wat hete bouillon erbij gieten.
(indien je ananas erdoor wilt, kun je die na die 10 minuten erdoor mengen. (zie kookverhaal)
9. Breng het gerecht op smaak met gember, komijn en soja.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Groetje Mia:)
fabita zegt: