Recept
« Terug naar recepten
Wildsoep (bouillon)
PT360M
Wildsoep (bouillon)
Een heerlijk wildsoep (bouillon) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
360 min
Personen:
2a4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildsoep (bouillon) te bereiden
Neem nog redelijk bevleesde botten van een haas, fazant, ree en of hert (geen zwijn!) in geval dit niet kan, neem een van de wild soorten en doe er een runderschenkel bij.
Zet dit geheel op met zout in koud water. Let op als het begint te koken direct laag zetten (anders is de kans groot op bitter worden) en 6 uur trekken laten.
Het laatste halfuur pas het snufje tijm, peper en de bouillonblokjes toevoegen.
Nu heel even opkoken echt niet te lang in verband met bitter worden.
Opscheppen en pas op het bord de fijn gesneden preiringetjes in de hete soep doen
Zet dit geheel op met zout in koud water. Let op als het begint te koken direct laag zetten (anders is de kans groot op bitter worden) en 6 uur trekken laten.
Het laatste halfuur pas het snufje tijm, peper en de bouillonblokjes toevoegen.
Nu heel even opkoken echt niet te lang in verband met bitter worden.
Opscheppen en pas op het bord de fijn gesneden preiringetjes in de hete soep doen
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
Hiervoor gebruiken wij altijd hetgeen dat na het uitbenen overblijft dus ik begrijp dat velen het zullen moeten doen met een soort wild. Maar het is ook een heerlijke soep als deze gemaakt wordt gemaakt van een stuk tamkonijn, runderschenkel en eventueel een duif of kwartel erbij.
Harry zegt: